Ured: Karlovačka cesta 24 A, Zagreb
Radno vrijeme: 9:00h – 16:00h
Tel: + 385 1 580 5980
Mob: + 385 (0)92 1121 544
E-mail: info@poreznisavjetnik.hr
Pružamo usluge u vezi s popunjavanjem i predajom svih poreznih prijava.

Zahtjevi za umanjenje poreza na dobit i dohodak

Zahtjevi za umanjenje poreza na dobit i dohodak

Kod isplata u inozemstvo pravnim i fizičkim osobama raznih vrsta prihoda ili dobiti tuzemni porezni obveznici moraju obračunati porez po odbitku. Od ukupno definirane svote za isplatu stranoj pravnoj ili fizičkoj osobi, tuzemni isplatitelj je kod isplate obavezan obustaviti porez prema poreznoj stopi kako nalažu porezni propisi u RH. 

Ugovorima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja koji su po pravnoj snazi iznad domaćih propisa za razne vrste dohotka/dobiti propisano je da se oporezuju nižim poreznim stopama. Kako bi se kod isplata moglo primjeniti niže porezne stope koje propisuju ti ugovori, tako da bi stranac dobio veći iznos novca jer bi porez bio manji, potrebno je ishoditi od strane domaće i strane porezne uprave ovjerene obrasce Zahtjeva za umanjenje plaćanja poreza. Ili potvrdu o rezidentnosti. To su uvjeti koji trebaju biti zadovoljeni da bi se kod isplate moglo primjeniti odredbe međunarodnih ugovora.

U godišnju poreznu obvezu porez plaćen u inozemstvu najčešće se može uračunati po određenoj metodi koju propisuju naši porezni propisi i ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

U svezi sa svim zahtjevima koje treba podnijeti vezano za primjenu odredbi međunarodnih ugovora o izbjegavanje dvostrukog oporezivanja spremni smo pružiti vam kompletnu stručnu pomoć.  

 

  

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija