Ured: Karlovačka cesta 24 A, Zagreb
Radno vrijeme: 9:00h – 16:00h
Tel: + 385 1 580 5980
Mob: + 385 (0)92 1121 544
E-mail: info@poreznisavjetnik.hr
Pružamo usluge u vezi s popunjavanjem i predajom svih poreznih prijava.

Zahtjevi za povrat PDV-a (tax refund form)

Zahtjevi za povrat PDV-a (tax refund form)

Tuzemni porezni obveznici povrat poreza mogu ostvariti po podnesenoj poreznoj prijavi (Obrascu PDV). Porezni obveznici koji nemaju sjedište na području Europske unije ili stalnu poslovnu jedinicu mogu ukoliko zadovolje propisane uvjete ostvariti povrat PDV zaračunatog za pokretna dobra ili usluge koje su mu obavili drugi porezni obveznici u Republici Hrvatskoj ili koji mu je zaračunan kod uvoza dobara. U tom slučaju mora postojati reciprocitet, što znači da i domaći porezni obveznici mogu ostvariti povrat PDV-a u toj trećoj državi. Zakonom su točno propisanu uvjeti koje strani porezni obveznik mora ispuniti da bi ostvario pravo na povrat poreza. 

Porezni obveznici sa sjedištem u drugoj državi članici imaju pravo na povrat poreza zaračunatog od strane tuzemnih poreznih obveznika koji su im obavili isporuke. Točno su propisani uvjeti koje treba ispuniti za ostvarenje tog prava. U svezi s time zahtjev za povrat podnosi se putem elektroničkog portala. 

Tuzemni porezni obveznici mogu ostvariti pravo na povrat PDV-a u drugim državama članicama EU, za isporuke koje su im zaračunali porezni obveznici iz tih država. Isto tako, potrebno je udovoljiti određenim zakonskim uvjetima i podnijeti zahtjev putem elektroničkog portala.  

U  svim tim slučajevima često puta nije jasno kako se točno može ostvariti povrat PDV-a, koje uvjete treba ispuniti, kojem tijelu treba podnijeti zahtjev i koju dokumentaciju treba priložiti.

Za sva ta pitanja i pomoć u traženju povrata PDV-a domaćih poreznih obveznika u inozemstvu i stranih poreznih obveznika od Porezne uprave RH slobodno nas kontaktirajte. Uputiti ćemo vas u zakonske uvjete koje trebate ispuniti, dokumentaciju koju trebate priložiti, nadležno tijelo kojem treba podnijeti zahtjev i u kojem roku, te pomoći u rješavanju uz to drugih bitnih pitanja. 

   

 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija