Ured: Karlovačka cesta 24 A, Zagreb
Radno vrijeme: 9:00h – 16:00h
Tel: + 385 1 580 5980
Mob: + 385 (0)92 1121 544
E-mail: info@poreznisavjetnik.hr
Na usluzi smo svim poreznim obveznicima koji imaju potrebu za našim uslugama

Obrtnici

Obrtnici i slobodna zanimanja jesu fizičke osobe koja trajno i samostalno obavljaju gospodarsku djelatnost. U ovu se skupinu ulaze i osobe koje zbog obavljanja djelatnosti vode poslovne knjige (primjerice privatni iznajmljivači koji su obveznici PDV-a) a nisu registrirani niti kao obrtnici niti kao slobodno zanimanje.

Svi navedeni obveznici su plaćanja poreza na dohodak, poreza na dodanu vrijednost ili čak poreza na dobit i drugih javnih davanja. U samom obračunu poreza mogu se javiti mnoge specifične porezne situacije posebno kod prijelaza iz jednog načina obračuna poreza na drugi (npr. sa dohotka na dobit) i obrnuto jer to onda ima utjecaj i na obračun poreza na dodanu vrijednost, kao i daljnje oporezivanje poreznih pričuva. Dosta su česte situacije gdje se obrt kao imovina fizičke osobe unosi u trgovačko društvo te se obavlja prijenos imovine.  

Fizičkim osobama koje obavljaju djelatnost isto kao i poduzetnicima trgovačkim društvima pružamo kompletnu uslugu poreznog savjetovanja sve od povremenih konzultacija, do nadzora i pomoći u vođenju poslovnih knjiga i poreznih obračuna pa sve do pomoći u poreznim postupcima koje vodi porezno tijelo. 

Budite slobodni kontaktirati nas ukoliko imate bilo kakvo porezno pitanje u svezi plaćanja poreza od  poslovne djelatnosti a mi ćemo se maksimalno angažirati da vam damo odgovor na upit. Možemo vam i pregledati poslovne knjige kao i napraviti izračune poreznih učinaka ukoliko bi proveli transakciju prijenosa imovine i obveza s obrta na trgovačko društvo ili ukoliko želite likvidirati poslovanje, odnosno ukoliko namjeravate promijeniti porezni status (iz sustava poreza na dohodak ući u sustav poreza na dobit i obrnuto), odnosno provesti ulazak ili izlazak iz sustava PDV-a.

 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija