Ured: Karlovačka cesta 24 A, Zagreb
Radno vrijeme: 9:00h – 16:00h
Tel: + 385 1 580 5980
Mob: + 385 (0)92 1121 544
E-mail: info@poreznisavjetnik.hr
Našim uslugama osigurajte da porez plaćate zakonito ali u minimalnim okvirima

Nabava vozila iz država članica EU

Nabava vozila iz država članica EU

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju kupcima su se otvorile bolje mogućnosti nabava cjenovno vrlo konkuretnih vozila. Kada se postavlja pitanje koliko poreza treba platiti ukoliko se vozilo nabavlja iz države članice EU može se reći da odgovor nije nimalo jednoznačan. 

Visina poreza kojeg će trebati platiti ovisiti će o tome je li riječ o nabavi novog vozila ili rabljenog, zatim da li je prodavatelj i porezni obveznik (upisan u registar PDV-a), je li preprodavatelj i primjenjuje li poseban postupak oporezivanja marže, zatim tko je kupac (porezni obveznik ili građanin), za koju namjenu se vozilo stječe (za daljnju prodaju, za vlastite potrebe).

O svim tima elementima ovisiti će koliko ćete i kojeg poreza platiti. Bez plaćenog poreza nećete biti u mogućnosti registrirati vozilo, ako je namijenjeno za korištenje. Da biste imali točnu informaciju u svezi s nabavom vozila iz EU i poreznim obvezama kontaktirajte nas. Detaljno ćemo razmotriti vaš predmet i dati odgovore na pitanja u vezi obračuna i plaćanja poreza.  

 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija